top of page

Korte Bio

Peter (1999) is een bassist, en ook een zanger. Hij studeerde momenteel beide vakken als hoofdvak aan het conservatorium van Maastricht. Hij heeft op verschillende festivals gespeeld waaronder het North Sea Jazz festival, Music Meeting, en So What’s Next. In 2019 won hij de tweede prijs op het Christina concours jazz. Dit had de Jury te zeggen:

“Star potential; dat is het woord dat blijft hangen als het stof is neergedaald na zijn optreden. Ongelofelijk dat je zo goed kunt zingen terwijl je tegelijkertijd op hoog niveau contrabas speelt…“   

                                                                                   - Jury van het Christina Concours

Hierna kwam zijn carrière langzaam op stoom. Hij heeft inmiddels twee studietrips naar New York achter zich waar hij verschillende mensen ontmoet heeft en lessen heeft genomen van onder andere: Nikkie Perrot en als absolute uitblinker een les in de woonkamer van John Pattituci. Hij heeft verschillende albums opgenomen waaronder een dubbel E.P’s met de grammy genomineerde Amerikaanse gitarist Gary Lucas, bekend van zijn werk met Jeff Buckley en Captain Beefheart.

Bio

Peter (1999) is een bassist, en ook een zanger. Hij studeert momenteel jazz  Contrabas (4e jaar, Matthias Nowak/John Goldsby) en  Zang (2e jaar, Sabine Kühlich) aan het conservatorium van Maastricht. De vrijheid in zijn spel is de eerste prioriteit bij het spelen. Kunnen spelen wat je wil, wat je op dat moment voelt. Op de eerste plaats op de Contrabas, waarmee hij onder andere op festivals als North Sea Jazz, Music Meeting en ‘So What’s Next?’ heeft gestaan. Later is daar het zingen bij gekomen. Dit heeft zich langzaam ontwikkeld tot zijn eigen trio project. In 2019 won hij hiermee de tweede prijs op het Christina concours jazz. Dit had de Jury te zeggen:

“Star potential; dat is het woord dat blijft hangen als het stof is neergedaald na zijn optreden. Ongelofelijk dat je zo goed kunt zingen terwijl je tegelijkertijd op hoog niveau contrabas speelt. Wat opvalt is de zuiverheid, de dynamiek en de expressie.“  

- Jury van het Christina Concours

Hierna kwam zijn carrière langzaam op stoom. Hij heeft inmiddels twee studietrips naar New York achter zich waar hij verschillende mensen ontmoet heeft en lessen heeft genomen van onder andere: 

Nikkie Perrot en als absolute uitblinker een les in de woonkamer van John Pattituci. 

Hij heeft verschillende albums opgenomen waaronder twee E.P’s met Gary Lucas,  (bekend van zijn werk met Jeff Buckley en Captain Beefheart) en hij speelt natuurlijk overal; met zijn solo programma, net verschillende duos waaronder een met Sabine Kühlich en een met Johan de Haan, met zijn eigen trio en een hele hoop gelegenheidsbandjes.

bottom of page